top of page

Verslag Happen & Trappen 13 juli '22

Verzameld bij Boer Goossens met een mooie groep ondernemers, sommigen met partner, met heerlijk weer en een geweldige sfeer zijn we op deze zomeravond lekker gaan fietsen.


Na het eerste bescheiden stukje kwamen we aan bij de kersenboer Van de Ven, die daarnaast ook appels en peren kweken. Hij liet ons de heerlijke kersen proeven en vertelde bevlogen tijdens een korte rondleiding alles wat we maar wilden weten over zijn bedrijf. Super interessant en leerzaam.Hierna vertrokken we voor ons tweede stuk fietsen naar Berlicum naar de kamelenmelkerij Smits. Met zo’n 105 eenbultige kamelen (Noemen we alleen in Nederland dromedarissen) van alle leeftijden hebben ze daar een prachtig en uniek bedrijf opgebouwd. Een mooi uitje voor jong en oud. Ook hier kregen we duidelijke uitleg over hoe het werkt en wat voor mooie eigenschappen kamelenmelk heeft. Gaaf om zo’n uniek bedrijf in onze gemeente te hebben.


Onze laatste etappe was het langste, maar de afsluitende borrel met hapjes en drankje van de vereniging lokte iedereen probleemloos over de grote bult over het Maximakanaal. Oftewel een perfect besteedde zomeravond met veel verbinding en ontspanning. Daarnaast ook een knappe prestatie van een paar leden die al héél lang geen fiets meer hadden gezien en helemaal vanuit Gemonde zijn komen fietsen. We hebben gelukkig bericht ontvangen dat ze ook weer heelhuids in Gemonde zijn thuisgekomen ;-)


131 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page