top of page

Ralf Immens geeft het stokje door..

Binnen de Ondernemersvereniging gaat er een stokje rond. Ondernemers geven deze aan elkaar door om elkaar beter te leren kennen. Na een pauze pakken we dit weer op en als eerste aan het woord is Ralf Immens.Ralf Immens - als ondernemer geboren?


Het ondernemen is mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader, Pierre, werkte tot een aantal jaren geleden in het familiebedrijf Harry Immens 9000. Ik heb geen affiniteit met techniek en ging naar de hotelschool. Daarom vind ik het mooi dat ik zoveel jaar later alsnog als zelfstandig ondernemer aan de slag ben.


Ik ben voor mijzelf begonnen omdat ik meer wil betekenen in mijn eigen leefomgeving. Inmiddels doe ik dat nu bijna 5 jaar en ik werk voor verschillende opdrachtgevers, grote en kleine opdrachten.


Rode draad: Brabant, eten en drinken, lokaal, horeca, partijen met elkaar verbinden.

Vaak krijg ik te horen dat ik creatief ben. In gesprekken met mensen krijg ik inderdaad altijd ideeën en energie om die ideeën verder te brengen. En ik heb een groot netwerk en vindt het leuk om mensen met elkaar te verbinden. Ik ga eigenlijk altijd voor de win-win-win, een win voor de betrokken partijen die met elkaar aan de slag gaan en daarmee een win voor de maatschappij weten te creëren. De rol van kwartiermaker voor de gemeente past mij daarom goed.


Gruts Genieten

Waar ik het afgelopen jaar veel energie in heb gestopt is Gruts Genieten. Gruts is een Brabants woord voor trots! Dit concept ben ik aan het ontwikkelen samen met mijn compagnon Jochem Kuilboer. We dromen van een transparant voedselsysteem waarin consumenten, de trots van een producent beter gaan waarderen.


Met Gruts Genieten creëren we een podium voor lokale ambachtelijke food-producenten. Juist in deze tijd willen we ze meer kansen bieden en helpen hun producten te vermarkten en te verkopen. Door de keten te verkorten en de producent en consument meer met elkaar in contact te brengen werken we aan een eerlijke verdeling in de keten.

We willen deze lokale producten gemakkelijker beschikbaar maken voor wederverkopers, horeca en bedrijven in Brabant.


In deze omgeving werken we bijvoorbeeld met diverse brouwers, een imker, wijngoed, aspergeteler en kaasmaker samen. Het is toch fantastisch dat er bij ons om de hoek een heerlijke wijn wordt gemaakt? De producten bieden we nu nog aan in de vorm van op maat gemaakte pakketten voor bedrijven, de lokale borrelplank in de horeca en een schap met lokale producten in de retail, Bijvoorbeeld in de nieuwe winkel van Van Doorn in de Campanulastraat.


Een belangrijk onderdeel van onze onderneming is dat het verder gaat dan alleen geld verdienen. We willen ook winstgevend zijn voor inclusiviteit en de omgeving. We zijn nog steeds een start-up, dus nog volop aan het leren en werken hard om Gruts Genieten naar een volgende fase te brengen.


Wil je ons daarbij helpen? Of wil je meer weten over Gruts Genieten? Heb je interesse in een uniek relatiegeschenk van lokale producten? Ik ga graag met je in gesprek!


Geniet van Brabants trots!


Ik draag het stokje graag over aan Claudia van Kapsalon XL.


231 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 comentario


We maken beslist 'n keer kennis met Gruts Genieten en wensen jullie veel succes met deze creatieve onderneming!

Me gusta
bottom of page