top of page

Koffertjesdag 2021


Op dinsdag 18 oktober was er de tweede versie van Koffertjesdag. Op deze avond vertelden vier sprekers in gewone mensentaal wat er in de miljoenennota stond wat interessant is voor ondernemers aangevuld met actualiteiten. We zijn er trots op dat we nu weer de eerste échte activiteit van de ondernemersvereniging hebben kunnen organiseren en uitvoeren.


Hierbij willen we wat highlights van deze avond delen.


Cyber risico door Alwien Geerts

Je hoort en leest steeds vaker dat bedrijven, zelfs heel grote, worden getroffen door cyber criminaliteit. Naast dat dit veel geld kost, levert dit ook veel ongemak op. Ieder bedrijf, ook ZZP-ers kunnen hiervan slachtoffer worden. Wat kan je hier het beste aan doen? Omdat voorkomen beter is dan verzekeren, hier de tips van Alwien:

Ö MFA (multi-factor authenticatie, oftewel meervoudige inlog)

Ö Verschillende en complexe wachtwoorden (gebruik bijvoorbeeld een wachtwoordenkluis)

Ö Goede virusscanner

Ö Klik nooit zomaar ergens op in een mail of ander bericht.


Personeel / HR door Daniëlle Toelen

Op dit gebied is er al heel veel regelgeving en een hoop komt er zeker of mogelijk aan. Daniëlle heeft er een aantal uitgepikt. Wil je meer weten over één of meerdere onderwerpen, neem dan contact met haar op. Deze onderwerpen heeft ze benoemd:

Ö Bijtelling elektrische auto’s

Ö Ouderschapsverlof

Ö Thuiswerkkostenvergoeding / reiskostenvergoeding

Ö Ziekte/arbeidsongeschiktheid

· Loondoorbetaling bij ziekte voor kleine werkgevers

· Advies bedrijfsarts bij toets UWV

Ö WW premie - contracten

Ö Vrije ruimte WKR 2022

Ö Transitievergoeding bij bedrijfsbeëindiging

Ö STAP en NL leert door


Financieren ná Corona door Marc Backus

Bedrijven hebben of veel beter of veel slechter gedraaid gedurende de Corona periode. Ondernemers zitten met twee grote uitdagingen, afbouwen van opgelopen schulden of financiering aantrekken om te kunnen investeren.


Bij afbouw van schulden, is het zaak om de toekomstbestendigheid van het bedrijf eerlijk vast te stellen. Zorg daarom voor inzicht door je cijfers op orde te hebben en door bijvoorbeeld (met hulp) een liquiditeitsbegroting op te stellen. Is er onvoldoende toekomst, bouw dan zo goed mogelijk af. Is die er wel maar zijn de schulden te hoog, kijk dan naar de mogelijkheden binnen de WHOA.


Bij zoeken naar financiering voor investeringen/groei, zal je merken dat de normale partijen anders zijn gaan werken, maar ook dat er meer andere mogelijkheden ontstaan zijn. Bij eigenlijk allemaal is het aanvraagproces gedigitaliseerd en vanuit data-analyse geautomatiseerd. Vul je dus per ongeluk iets verkeerd in, wordt de aanvraag al afgewezen voordat je zelf iemand je verhaal hebt kunnen vertellen. Zoek ook hier professionele hulp.


Zorg er in ieder geval voor dat je een plan voor/met je bedrijf hebt, immers “ if you fail to plan, you plan to fail”.


Fiscaliteiten door Nico Prevoo

Door het demissionaire kabinet, wordt er weinig tot niets nieuws beslist. Er zijn echter wel wijzigingen die al eerder beslist zijn en de komende tijd tot uitvoering komen. Heb je vragen hierover vraag het dan aan Nico of je eigen accountant. De volgende punten zijn door Nico benoemd:

Ö Daling inkomstenbelasting

Ö Vennootschapsbelasting

Ö Zakelijk (elektrisch) rijden

Ö Zelfstandigenaftrek

Ö Milieu-investeringsaftrek

Ö Arbeidsongeschiktheidsfonds

Ö Werkkostenvergoeding

Ö Wijziging eigenwoningregelingConclusie:

Alle leden die aanwezig waren op de mooie locatie Zaal Overberg, kregen in 1,5 uur tijd nuttige informatie, gezellige gesprekken en een optimaal sfeertje voorgeschoteld. Gemist, volgend jaar gaan we dit weer voor jullie organiseren. Graag tot dan of eerder bij een andere activiteit vanuit de MKB- commissie of de andere commissies.


Met vriendelijke groet,

De MKB-Commissie

Gerianne Olieslagers

Tom Spoormakers

André Sterk; en

Marc Backus


Ps. We zoeken nog aanvulling van onze commissie, interesse? Meld je gerust aan.

232 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page