top of page

Golfdag 5 november 2021

5 november, vrijdag ochtend.


27 sportieve leden en enkele genodigden van onze Ondernemersvereniging Sint-Michielsgestel verzamelden zich vanaf 11:00 uur in het sfeervolle clubhuis van Golfclub De Dommel. Gastvrouw Caroline van der Wal en ondergetekende Ralf verwelkomden de golfers met een kop koffie en een warm worstenbroodje.

De zon straalt en het belooft een prachtige dag te worden. Voor sommigen is het een thuiswedstrijd maar voor de meesten is het toch wel bijzonder om een keer op deze prachtige baan van ‘De Dommel’ te spelen. Voor degenen die willen kennismaken met het golfspel werd een golfclinic georganiseerd.


Voordat we de baan opgaan kunnen we warmdraaien op de driving range. Rond het middaguur startten de eersten op hole 1. We krijgen als aardigheidje van De Dommel nog een balletje mee. Maar of met die bal alle 18 holes zijn uitgespeeld? Ik denk dat de meeste van die ballen toch ergens verscholen tussen het groen óf in het water op de baan zijn gebleven.Rob van der Aar was de wedstrijdleider. Samen met hem hebben we de dag voorbereid en hij stelde ook voor om de wedstrijdvorm Texas Scramble te spelen.

Het leuke van deze spelvorm is dat je als team van 4 de baan in gaat. Je speelt dus met elkaar samen. Iedereen slaat af en vervolgens wordt door het team gezamenlijk na iedere slag één bal positie gekozen van waaruit verder wordt gespeeld. Vanaf die positie slaan alle 4 de spelers weer verder. (Drie spelers droppen dus op een stoklengte van de gekozen positie hun eigen bal). Iedere speler slaat dus verder met zijn eigen bal en als team wordt na iedere slag de beste balpositie gekozen totdat deze is uitgehold. Zo krijg je per hole een teamscore die wordt ingevuld. Bij het bepalen van de uiteindelijke score wordt rekening gehouden met de gemiddelde handicap van het team.


Degenen die inschreven voor de golfclinic zijn door Golfpro Jan Groenendaal onder hun hoede genomen. Swingen, putten en chippen ze hebben het allemaal ervaren.

Zo rond 16:00 uur kwamen de eerst gestarte spelers weer terug in het clubhuis voor een borrel. Een uur later was iedereen weer binnen. Het was een geweldige middag en iedereen heeft het enorm naar de zin gehad.


De enige wolk op deze zonnige dag was het vroegtijdige vertrek van Pierre Immens, hij voelde zich niet lekker en is eerder uitgestapt. Dat was best nog even spannend, maar gelukkig gaat het inmiddels weer goed met Pierre.


We hebben voor het eerst sinds lange tijd weer met zijn allen gezellig – live – nagepraat en geborreld. Je zou bijna vergeten hoe leuk dat kan zijn…..

Onze voorzitter Alwien Geerts heeft tenslotte de prijswinnaars bekend gemaakt en de gelukkigen de prijzen uitgereikt.


Uitslag

De aanmoedigingsprijzen voor de clinic waren voor:

· Gerard Haans

· Bart van de Hulsbeek

· Ytje van de Hulsbeek


1e Prijs Texas Scramble

· Ton Appel

· Sander Romeynders

· Johan Van Der Helm

· Ralf Immens

·

2e prijs Texas Scramble

· Harrie van Buuren

· Rien Spierings

· Hennie Raaymakers
203 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page